En underbar förvandling

Skrivet av CENK - 5 september, 2011 - 12:03

En underbar förvandling

Vi upplever just nu en oerhört dramatisk förvandling i naturen. De höga snödrivorna och det tjocka snötäcket har minskat drastiskt och håller på att smälta bort. Lovisaåns smältvatten forsar majestätiskt fram under broarna. Ån brer ut sig och vidgar sitt revir. Den samlar sina krafter till den verkliga slutspurten – till mötet med den fasta isen vid utloppet i Lovisaviken. Vinterkylan och mörkret har gett vika, våra varma tjocka kläder behövs snart inte mer.
En helt ny situation står för dörren med fågelsång och gröna gräsmattor, med blommor, buskar, träd och örter av alla slag. Snart kommer havet att svalla fritt och vi skall svettas i sommarsol och lätta kläder.

Under vintern har vi i församlingen sett exempel på förvandlingar av annat slag. Vi har sett på korta dokumentärfilmer från några olika städer i världen: Cali i Colombia, Kiambu i Kenya, Hemet i Californien och Almolonga i Guatemala. Gemensamt för städernas historia är att de alla var i ett hopplöst läge. De var farliga städer där knark, våld, vidskepelse, fattigdom, alkoholmissbruk och grymheter regerade.

Men det fanns pastorer som upplevde Guds kallelse att tillsammans med sina församlingar bilda gemensam bönefront och börja gå emot den Ondes regering. Och han har fått ge vika i Jesu namn! I filmerna vill de visa vad Gud har gjort som svar på bön. Han förvandlade deras städer genom att tusentals människor tog emot Jesus som sin frälsare. Jesus gav dem ett nytt mål, ett nytt hopp och vissheten om att vara förlåtna och älskade. Han gav dem en mening med livet och vishet att bygga upp sina samhällen.

Låt oss hålla ut i bön för våra egna böneämnen. Gud har makt att förvandla människor och situationer.
Birgit Grönqvist